Китай запровадив дзеркальні санкції проти Європейського Союзу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Китай запровадив дзеркальні санкції проти Європейського Союзу

Китай у відповідь на запровадження санкцій з боку Європейського Союзу заборонив вʼїзд низці євродепутатів і вчених з Німеччини та інших країн ЄС.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Санкції запровадили проти євродепутатів з Німеччини Райнгарда Бютікофера та Міхаеля Ґалера. Також під санкції потрапив Німецький Інститут досліджень Китаю Меркатора в Берліні. Загалом обмеження запровадили проти десятьох політиків і вчених, а також чотирьох організацій з ЄС. Як повідомили у МЗС Китаю, вони «завдають серйозної шкоди суверенітету та інтересам Китаю і навмисно поширюють брехню й неправдиву інформацію».

Особам, які опинились під санкціями, та їхнім родичам буде заборонений вʼїзд до Китаю, а також до спеціальних адміністративних зон Гонконгу і Макао. Крім того, повʼязані з ними компанії та організації не повинні вести бізнес з Китаєм.

  • 22 березня Рада ЄС запровадила санкції проти 11 людей та чотирьох організацій з Китаю, Росії, Еритреї, КНДР, Лівії та Південного Судану. Санкції були запроваджені за грубі порушення прав людини. Тим, хто потрапив до списку, буде заборонено в’їзд до ЄС, а їхні активи заморозять.
  • Велика Британія теж ввела санкції проти чотирьох китайських чиновників і будівельної компанії за порушення прав людини щодо уйгурської громади в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі.