ЄС запровадив санкції за порушення прав людини проти Китаю, Росії та ще кількох країн

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Рада ЄС запровадила санкції проти 11 людей та чотирьох організацій з Китаю, Росії, Еритреї, КНДР, Лівії та Південного Судану.

Про це пише Deutsche Welle.

Санкції були запроваджені за грубі порушення прав людини. Тим, хто потрапив до списку, буде заборонено в’їзд до ЄС, а їхні активи заморозять.

Росіян у списку двоє: колишній глава поліції міста Аргун в Чечні Аюб Катаєв і віцепремʼєр Чечні Абузайд Вісмурадов. Їх звинувачують у тортурах, переслідуваннях та позасудових стратах представників ЛГБТ-спільноти у регіоні.

Що стосується Китаю, то до списку потрапили чиновники та організації, яких вважають відповідальними за порушення прав уйгурів в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі. Санкції проти Китаю Євросоюз запроваджує вперше за 30 років.

  • Євросоюз ввів санкції проти Росії у відповідь на арешт опозиціонера Олексія Навального, засудженого до 3,5 року тюрми. Під санкціями опинилися четверо осіб — всі глави силових відомств Росії: начальник Федеральної служби виконання покарань Олександр Калашников; глава Слідчого комітету Олександр Бастрикін; генпрокурор Росії Ігор Краснов; глава Росгвардії Віктор Золотов.