Microsoft однією з перших великих компаній почне повертати співробітників до офісу. Уже наступного тижня

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Багатонаціональна корпорація Microsoft оголосила, що з наступного понеділка, 29 березня, почне повертати співробітників до штаб-квартири у Редмонді (штат Вашингтон).

Про це йдеться у блозі компанії.

На цьому етапі повторного відкриття Microsoft надасть другорядним співробітникам вибір: працювати з офісу, з дому або поєднувати і те, і інше. Microsoft також продовжить вимагати від співробітників носити маски та дотримуватися соціальної дистанції.

Зазначимо, що Microsoft — одна з перших великих компаній, яка вирішила потрохи повертати співробітників в офіс.

«Microsoft планує відкрити свій офіс без обмежень тільки тоді, коли вірус буде діяти як сезонний грип», — написав Курт ДельБене, виконавчий віцепрезидент технологічного гіганта. Він зазначив, що з часом — коли коронавірус більше не буде «тягарем» — робота з дому (менше 50% робочого часу) стане стандартом для більшості посад.

Microsoft також опублікувала результати опитування після року віддаленної роботи. В опитуванні взяли участь понад 30 тисяч співробітників, які працюють повний робочий день. 73% з них заявили, що хотіли б продовжити гнучкі варіанти віддаленої роботи, а 46% заявили, що планують переїхати цього року, щоб мати можливість працювати віддалено.

«Деякі компанії думають, що ми просто повернемося до того, як було раніше. Однак дані, схоже, вказують на те, що вони не розуміють, що сталося за останні 12 місяців», — сказав Джаред Спатару, корпоративний віцепрезидент Microsoft 365.

  • На віддалений режим роботи Microsoft перейшла у березні 2020 року. Згодом компанія оголосила, що її офіси у США відкриються не раніше січня 2021 року. У жовтні 2020 року Microsoft оголосила, що дозволить співробітникам перейти повністю на віддалений режим роботи — навіть після карантину.