Компанія Microsoft планує до 2030 року стати безвідходною. Будуть переробляти навіть сервери

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Компанія Microsoft планує зробити своє виробництво безвідходним до 2030 року. Компанія також зобовʼязалась припинити використання одноразових пластикових матеріалів у пакуванні до 2025 року. Про це повідомляє The Verge.

У рамках цієї ініціативи компанія створить «Круговий центр», що дозволить Microsoft повторно використовувати або переробляти 90% своїх відходів на місці замість того, щоб відправляти їх стороннім переробникам. Однією з найдорожчих позицій, які будуть перероблені всередині компанії, є сервери, які використовують в центрах обробки даних Microsoft. Компанія також пообіцяла виключити відходи зі свого власного виробничого процесу — йдеться про матеріали з пластику.

Минулого року найбільші офісні комплекси Microsoft відправили на звалища 3 189 тонн відходів, але електронні відходи від гаджетів, які виробляє компанія та інші виробники, є набагато більшою проблемою. Згідно зі звітом, опублікованим в липні, люди в 2019 році викинули в світі рекордні 53,6 мільйона тонн електронних відходів. Очікується, що ця цифра буде тільки рости.

«Це свого роду перший крок у незабутню подорож. На нас чекає багато цікавого та нового, коли ми дізнаємося більше про те, як ми можемо реально вплинути на життєвий цикл відходів», — зазначили представники Microsoft.

Зобовʼязання за нульовим обсягом відходів супроводжує ще одну важливу екологічну мету, яку поставила Microsoft на початку року — стати вуглецево-негативною до 2030 року.