Ювелірний бренд Pandora переходить на перероблені золото та срібло

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Найбільший у світі ювелірний бренд Pandora оголосив, що до 2025 року повністю припинить використання тільки-но здобутого срібла і золота у своїх прикрасах і купуватиме тільки перероблені метали. Про це йдеться в заяві компанії.

«Срібло і золото — це прекрасні ювелірні матеріали, які можна переробити без втрати якості. Метали, які добули століття назад, такі ж хороші, як і нові. Вони ніколи не потемнішають і не зіпсуються. Ми хочемо допомогти розробити більш відповідальний спосіб створення доступної розкоші та запобігти тому, щоб ці дорогоцінні метали потрапляли на звалища», — сказав генеральний директор Александр Лачік.

Сьогодні 71% срібла і золота в прикрасах Pandora надходить з перероблених джерел. Перехід на вторинні метали скоротить викиди вуглецю та використання води, оскільки для переробки металів потрібно менше ресурсів, ніж для видобутку нових. Так, викиди вуглецю при використанні вторинного срібла на третину менші за обсяги при його видобутку, при переробці золота — приблизно у 600 разів менші, ніж при видобутку.

Рішення про використання тільки переробленого срібла і золота поширюється на всі види ювелірних виробів Pandora. У компанії обіцяють працювати тільки з надійними постачальниками.

Представник компанії підкреслив, що це не вплине на ціну прикрас і не призведе до значних додаткових витрат.

Також у Pandora наголошують, що будуть використовувати 100% відновлювальну електроенергію на своїх двох заводах у Таїланді. Компанія обіцяє наступного року опублікувати план зі скорочення викидів вуглецю у своїй діяльності.