У Греції після зливи знайшли фігурку бика, якій не менше 2 500 років

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Греції, неподалік стародавньої Олімпії після сильного дощу виявили бронзову фігурку бика, якій не менше 2 500 років. Про це повідомляє BBC.

Міністерство культури Греції повідомило, що невеликий неушкоджений предмет археологи виявили біля храму Зевса. Один з дослідників помітив ріг, що стирчав із бруду після зливи.

Статуетку негайно передали в лабораторію для дослідження. Первісне тестування показало, що ідол бика стосується періоду приблизно з 1050 року до н. е. до 700 року до н. е. Вважається, що в той час тваринам, таким як бики і коні, поклонялися через їхню важливість для виживання людини. Археологи припускають, що ця статуетка могла бути одним з тисяч підношень грецькому богу Зевсу.

  • У листопаді 2020 року археологи виявили останки двох чоловіків, які загинули внаслідок виверження вулкана майже дві тисячі років тому в Помпеях. Вважається, що один із чоловіків був високопосадовцем, йому було 30—40 років. На його шиї залишилися сліди від плаща з вовни.
  • Раніше дослідники в Помпеях знайшли магазин місцевої вуличної їжі, яким користувались люди майже дві тисячі років тому. А також зʼясували, що мешканці міста сортували і повторно використовували сміття.