В Італії знайшли останки двох чоловіків. Ймовірно, вони шукали притулку під час виверження вулкану в Помпеях

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Археологи виявили останки двох чоловіків, які загинули в результаті виверження вулкана майже дві тисячі років тому в місті Помпеї. Про це повідомляє Sky News.

Міністерство культури Італії заявило, що знахідку виявили під час чергових розкопок у підземній камері неподалік стародавніх Помпеїв — у районі, де вже не раз робили археологічні відкриття.

Вважається, що один із чоловіків був «високопоставлений», мав 30—40 років. На його шиї все ще залишились сліди від плаща з шерсті.

Другому чоловіку, ймовірно, було від 18 до 23 років. Він був одягнений у туніку і мав кілька роздроблених хребців. Археологи припустили, що він був рабом, який тяжко працював.

Директор Археологічного парку Помпеї Массімо Осанна заявив, що чоловіки, скоріш за все, шукали притулку, коли почалося виверження вулкана.

Зазначимо, що місто Помпеї — одне з найвідоміших історичних місць у світі, де продовжують працювати археологи. Воно загинуло внаслідок виверження вулкана Везувій 24 серпня 79 року, за уточненими даними — 24 жовтня 79 року. Тепер це музей під відкритим небом, внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.