Telegram випустив оновлення і дозволив каналам виходити в радіоефір

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

Месенджер Telegram випустив оновлення та дозволив адміністраторам каналів і публічних груп створювати голосові чати без обмежень кількості учасників. Обговорення можуть одночасно слухати мільйони людей.

Про це повідомляє пресслужба Telegram.

Адміністратори голосового чату також зможуть записати аудіо й опублікувати файл для тих, хто пропустив обговорення. Файл надійде до чату користувача «Збережене», щойно він зупинить записування. Якщо чат записується, поряд з його назвою зʼявиться червона крапка, тож про це знатимуть усі учасники.

Якщо не всім учасникам чату дозволено мікрофон, будь-який слухач може за допомогою смайлу з піднятою рукою попросити адміністраторів чату надати йому слово. Щоб адміністраторам було простіше вирішити, кому надати слово, у списку учасників показується інформація з розділу «Про себе». Там можна вказати свої професійні вміння, зацікавлення або просто написати кілька слів про себе.

Окрім цього, тепер адміністратори публічних груп і каналів можуть створювати запрошувальні посилання, що ведуть напряму до голосового чату. Можна створити окремі посилання для доповідачів і слухачів — запрошеним доповідачам не доведеться чекати, доки їм дозволять використовувати мікрофон, а окреме посилання для слухачів зручно публікувати у спільнотах і на каналах із зацікавленою аудиторією.

Приєднатися до голосового чату в каналі можна не лише від власного імені, але й з одного зі своїх каналів.

  • Cхожі функції є у соцмережі Clubhouse — в її основі лежить голосове спілкування. Соцмережу запустили навесні 2020 року, а особливої популярності вона набула на початку 2021-го. Поки Clubhouse доступна тільки для користувачів операційної системи iOS. Щоб зареєструватися в соцмережі, потрібно отримати запрошення.
  • Учасники у Clubhouse не можуть надсилати повідомлення, вони збираються в онлайн-кімнатах і спілкуються в режимі реального часу. Будь-який користувач може послухати розмову, а з дозволу модератора — долучитися до дискусії.