Автовидалення повідомлень й чати на робочому столі. Telegram випустив оновлення

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

У месенджері Telegram зʼявилася можливість налаштувати автоматичне видалення повідомлень у будь-якому чаті, а також розмістити на головному екрані телефону віджети для швидкого доступу до чатів. Крім того, кількість учасників у групах тепер не обмежена. Про це йдеться у пресрелізі месенджера.

Автоматичне видалення повідомлень: користувачі Telegram можуть у будь-яку мить видалити повідомлення для всіх учасників бесіди, не залишивши сліду листування. Повідомлення автоматично видалятимуться для всіх учасників через 24 години або 7 днів після надсилання. Це стосується лише повідомлень, що надіслані після встановлення таймера, більш раннє листування залишиться в історії чату. Щоб увімкнути автоматичне видалення на Android, натисніть «Очистити історію» і виберіть потрібний час. На iOS треба затиснути палець на будь-якому повідомленні, натиснути «Вибрати» > «Очистити чат» у верхньому лівому куті екрана > «Налаштувати автовидалення». Аби перевірити, скільки залишилось часу до видалення повідомлення, необхідно натиснути на нього.

Також відтепер можна на робочому столі телефону закріплювати окремі чати. На Android чати та повідомлення у віджеті оновлюються в реальному часі, а розмір віджету можна змінювати на власний смак. На iOS розмір віджету фіксований, а дані оновлюються рідше — це повʼязано з системними обмеженнями платформи. Щоб додати віджет, треба натиснути та утримувати палець на домашньому екрані, далі натиснути «Віджети» на Android або піктограму (+) на iOS і обрати Telegram.

Відтепер месенджер дозволив групи з необмеженою кількістю учасників. У будь-якому груповому чаті Telegram можуть бути до 200 тисяч учасників. Тепер, коли група наближається до максимальної кількості учасників, її можна перетворити на групу для трансляцій — із необмеженою кількістю учасників. У групах для трансляцій писати повідомлення зможуть лише адміністратори, але в учасників залишиться можливість спілкуватися в голосовому чаті.

Окрім цього, компанія додала нові анімовані емодзі: клоун, шампанське, келихи, джойстик, авто, поліцейське авто, рожеві серця й середній палець.

Telegram