Telegram випустив оновлення — зʼявились відеоаватарки й ефект гладкої шкіри

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

Месенджер Telegram випустив оновлення, в якому зʼявились відеоаватарки — замість світлини профілю тепер можна завантажити відео. Про це йдеться у пресрелізі Telegram.

Користувач зможе обрати, який кадр буде аватаркою у чатах, а при відкритті його профілю буде відео.

У медіаредактор додали ефект гладкої шкіри для світлин і відео, які зробили на фронтальну камеру.

Розділ «Люди поблизу» отримав нові функції — якщо співрозмовник напише через цей розділ, користувач зможе побачити, як далеко від нього він перебуває. Якщо людина відкрита до нових знайомств, опцію «Показати мене» можна увімкнути в розділі «Контакти — Знайти людей поблизу».

Також можна пропускати повідомлення від неконтактів — нове налаштування в розділі «Приватність і безпека» дозволяє автоматично вимикати сповіщення й поміщати новий чат до Архіву, якщо користувача немає у списку контактів. Усі такі чати залишаться в теці «Архів чатів», і їх можна повернути в основний список чатів будь-коли.

Попередній перегляд для повідомлень відтепер показує мініверсію доданого зображення. Такі ж мініпрев’ю показуються у сповіщеннях і пошуку повідомлень. Якщо утримувати палець на світлині користувача у списку чатів, то чат відкриється у режимі попереднього перегляду, залишаючись непрочитаним.

Для власників груп з понад 500 учасників тепер доступна статистика з наочними графіками зростання й активності в групі. У топі активних учасників можна подивитися, скільки повідомлень учасники писали у групі та скільки символів у середньому припадає на одне повідомлення. Найближчим часом статистика груп має з’явитись у спільнотах від 100 учасників.

Музичний плеєр у застосунку для Android отримав новий дизайн та іконки — можна розгорнути список композицій та обрати режим відтворення кнопкою зліва: зациклити, перемішати або програвати пісні у зворотньому порядку.

Відтепер є можливість використовувати декілька облікових записів у Telegram Desktop, також можна надіслати смайлик футбольного мʼяча, аби подивитися, чи вдасться забити гол.

Окрім цього, розробники збільшили розмір файлів, які можна надсилати через месенджер, — до 2 Гб кожен (раніше було 1,5 Гб).

  • Apple випустила оновлення iOS, в якому зʼявились цифрові ключі для авто.