Уряд оголосив конкурс на посаду голови податкової служби. Які вимоги й умови?

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Уряд оголосив конкурс на посаду голови податкової служби. Які вимоги й умови?

Скакодуб Андрій / POOL / УНІАН

Кабінет міністрів оголосив конкурс на посаду голови податкової служби.

Про це йдеться у відповідній постанові уряду.

Конкурс стартував 18 березня. Серед вимог: ступінь вищої освіти — не нижче магістра, досвід роботи — загальний стаж не менше 7 років. Також кандидат повинен мати не менше 3 років досвіду роботи на посадах держслужби категорії «А» чи «Б», або на посадах не нижче керівника структурних підрозділів в органах місцевого самоврядування, або на керівних посадах у сферах державної податкової політики.

Посадовий оклад голови податкової встановлено на рівні 29,4 тисячі гривень, також передбачені надбавка за ранг та інші доплати, надбавки, премії та додаткові стимулюючі виплати відповідно до законодавства.

  • У грудні минулого року Кабінет міністрів призначив Вадима Мельника главою Державної фіскальної служби .
  • У грудні 2018 року Кабмін реорганізував Державну фіскальну службу (ДФС) — відомство розділили на два автономні органи: Державну податкову та Державну митну служби. Це було умовою співпраці з МВФ.
  • За весь цей час ДФС так остаточно й не ліквідували. Формально досі триває процес реорганізації, а уряд навіть кілька разів змінював очільника цієї структури. Водночас із ДФС також повноцінно працюють митна та податкова служби, дублюючи повноваження одна одної.