Уряд призначив податківця Мельника главою Державної фіскальної служби. Її до кінця року мають ліквідувати

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Уряд призначив податківця Мельника главою Державної фіскальної служби. Її до кінця року мають ліквідувати

Кабінет міністрів призначив Вадима Мельника главою Державної фіскальної служби.

З 2011 до 2013 року очолював управління з розслідування особливо важливих справ Державної податкової служби. Після цього став начальником Слідчого управління кримінальних розслідувань Міністерства доходів і зборів.

У 2014 році працював заступником начальника Головного слідчого управління фінрозслідувань ДФСУ. Пізніше Мельник це управління очолив. Також у нього є звання полковника податкової міліції.

Нагадаємо, у липні прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що до кінця року в Україні ліквідують Державну фіскальну службу, оскільки цього вимагає МВФ. Державна фіскальна служба була утворена в 2014 році після реорганізації Міністерства доходів та зборів. Відомство займалося податковою та митною політикою. Також ДФС підпорядковувалась податкова міліція.

  • 18 грудня 2018 року на засіданні Кабміну Державну фіскальну службу (ДФС) вирішили реорганізувати — відомство розділили на два автономних органи: Державну податкову та Державну митну служби. Це було умовою співпраці з МВФ.
  • За весь цей час ДФС так остаточно й не ліквідували. Формально досі триває процес реорганізації, а уряд навіть кілька разів змінював очільника цієї структури. Поряд із ДФС також повноцінно працюють митна та податкова служби, дублюючи повноваження одна одної.