Степанов: До кінця квітня Україна отримає майже 4 мільйони доз вакцин від коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Степанов: До кінця квітня Україна отримає майже 4 мільйони доз вакцин від коронавірусу

УНІАН

У квітні Україна має отримати до 700 тисяч доз від ініціативи COVAX і 1,2 мільйона доз китайської вакцини Sinovac.

Про це в коментарі Укрінформу розповів міністр охорони здоровʼя Максим Степанов.

«У нас найближчим часом буде 1,5 мільйона доз вакцини Covishield, які ми повинні отримати, згідно з контрактом, до 31 березня. Є 700 тисяч доз вакцини Sinovac, які ми повинні отримати теж у березні цього року. У квітні ми повинні отримати решту вакцин Sinovac — 1,2 мільйона доз, ми повинні отримати десь 600—700 тисяч доз від ініціативи COVAX», — заявив Степанов.

Він нагадав, що Україна також підписала угоду на 10 мільйонів доз вакцини Novavax і планує отримати її у червні. За його словами, протягом травня-червня очікуються поставки щонайменше 1,4—1,5 мільйона доз вакцини за механізмом COVAX.

  • Першу партію вакцини від коронавірусу американської компанії Pfizer і німецької BioNTech Україна отримає вже у квітні.
  • Україна домовилася про постачання понад 17 мільйонів доз вакцин від коронавірусу різних виробників. Першу партію з 500 тисячами доз вакцини компанії AstraZeneca отримали 23 лютого. Очікують ще 1,5 мільйона доз від цієї ж компанії. Також уряд придбав 10 мільйонів доз вакцини від коронавірусу компанії Novavax і майже 2 мільйони доз вакцини китайської компанії Sinopharm. За програмою COVAX Україна розраховує отримати 117 тисяч доз вакцини Pfizer і до 4 мільйонів доз вакцини AstraZeneca.
  • З 24 лютого в Україні стартувала кампанія з вакцинації препаратом Covishield від Oxford-AstraZeneca. 1 березня почав працювати сайт для запису на вакцинацію. Це можна зробити і через додаток «Дія».