У Харківській області посилюють карантин і переводять середню та старшу школу на дистанційку

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У Харківській області посилюють карантин і переводять середню та старшу школу на дистанційку

Max Klingensmith / Flickr

У Харківській області місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила посилити карантин та перевести школи на дистанційку.

Про це пише «Суспільне».

Як зазначив заступник директора Департаменту науки і освіти Харківщини Володимир Ігнатьєв, молодші класи продовжуватимуть навчатися в очній формі. Однак учні 5—11 класів будуть вчитися дистанційно.

Також будуть введені інші карантинні заходи. Буде заборонено проведення масових заходів (спортивних, культурних, розважальних, соціальних, релігійних, наукових, освітніх та інших) за участю понад 1 особи на 4 кв. м площі будівлі або відкритої території. Також не можна заповнювати зали, де відбуваються такі заходи, більш ніж на половину. Крім того, забороняється приймання відвідувачів у кінотеатрах та інших закладах культури з наповненням понад 50% місць.

У Харкові ж подібні обмеження запроваджуватимуть самостійно.

«Місто Харків вирішуватиме самостійно з цього приводу, але це стосується всієї області», — пояснив Ігнатьєв.

У міськраді Харкова повідомили, що дата засідання комісії стане відома 18 березня.

  • Із пʼятниці 19 березня і до 28 березня у Львові вводиться посилений карантин через стрімке зростання кількості хворих на коронавірус. Молодші класи шкіл йдуть на канікули, а старші класи продовжують дистанційне навчання.
  • 9 березня глава МОЗ заявив, що в Україні розпочалася третя хвиля пандемії коронавірусу, яка характеризується розповсюдженням небезпечніших штамів. Пік пандемії очікується наприкінці квітня. А 16 березня міністр також назвав умову введення локдауну в Україні — якщо понад половину областей перейдуть у «червону» зону.
  • 17 березня в Україні оновили карантинні зони. Майже всі регіони стали «помаранчевими». У «червоній» зоні залишаються Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області.