ЗМІ повідомили про політ канцлера Австрії на приватному літаку Фірташа

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Канцлер Австрії Себастьян Курц користувався приватним літаком компанії Avcon Jet AG, яка повʼязана з українським бізнесменом-втікачем Дмитром Фірташем.

Про це пише австрійське видання ZackZack.

За даними видання, Курц після візиту до Ізраїлю 4 березня повертався з австрійською делегацією до Відня на орендованому літаку Embraer Legacy 600 (номер OE-IRK), який Фірташ часто використовує для перельотів у Європі. По прильоту до столиці Австрії борт попрямував до Києва.

PR-менеджер Фірташа Даніель Капп заявив виданню, що літак належить «компанії, яку можна віднести до Фірташа, але управляється вона автономно третьою стороною».

В офісі Курца пояснили, що літак був замовлений за стандартною процедурою і «не має значення», хто володіє літаком.

Фірташ проживає в Австрії з 2014 року, де намагається боротися з американським ордером на екстрадицію. У США його звинувачують у відмиванні грошей і створенні організацій, що діють під впливом рекету, а також корупційних схемах за кордоном. ZackZack зазначає, що Фірташ зблизився з австрійською політичною елітою і тому йому вдається відкладати свою екстрадицію.

За даними видання, бізнесмен живе на віллі спонсора правлячої Австрійської народної партії Курца, а в його юридичній команді працює колишній міністр юстиції Австрії Дітер Бомдорфер. В його оточенні багато впливових австрійських політиків.