Віцепрезидент Танзанії повідомила про смерть президента. Той два тижні не зʼявлявся на публіці

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Віцепрезидент Танзанії повідомила про смерть президента. Той два тижні не зʼявлявся на публіці

Президент Танзанії Джон Магуфулі.

Flickr / Jeannette Kagame

Віцепрезидент Танзанії в ефірі державного телебачення оголосила про смерть глави держави Джона Магуфулі, який з 27 лютого не зʼявлявся на публіці. Про це повідомляє Bloomberg.

Причиною смерті назвали хворобу серця. Раніше танзанійський опозиційний політик Тунде Ліссу повідомляв, що президент лікується в Кенії від коронавірусу. Офіційно цю інформацію не підтверджували. Сам президент був відомим ковід-дисидентом і запевняв, що Танзанія перемогла коронавірус за допомогою молитви. Віцепрезидент наголошувала, що ці чутки поширюються з-за кордону.

Магуфулі був 61 рік, він пʼятий президент Танзанії, на посаді з 5 листопада 2015 року.

Раніше Міністерство охорони здоровʼя повідомляло, що Танзанія не планує закуповувати вакцини від COVID-19, а Всесвітня організація охорони здоровʼя закликала Танзанію почати повідомляти про випадки коронавірусу і ділитися своїми даними. Остання інформація надходила від країни у травні 2020 року.

  • Танзанія — одна з небагатьох країн у світі, яка не публікує дані про випадки COVID-19. Останній раз вони їх оприлюднили у травні — тоді виявили близько 500 випадків захворювання і 20 смертей. Наступного місяця президент Джон Магуфулі оголосив Танзанію «вільною від коронавірусу». Проте ВООЗ попереджає про можливу приховану епідемію.