Росія провела в ООН неформальне засідання щодо ситуації з правами людини у Криму

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Росія провела в ООН неформальне засідання щодо ситуації з правами людини у Криму

Facebook / Oleg Nikolenko

Росія в середу, 17 березня, провела неформальне засідання в ООН, його мета — просунути неправдивий наратив про окупацію Криму і про ситуацію з правами людини. Про це Постійне представництво України при ООН повідомило у Facebook.

«Сьогоднішній захід мав на меті спотворити уявлення про реальну ситуацію у Криму та слугував лише російським окупаційним інтересам. Якби Росія справді була зацікавлена у покращенні розуміння ситуації у Криму, вона б надала представникам ООН, ОБСЄ та Ради Європи негайний та безперешкодний доступ до Криму», — заявили українські дипломати.

Цю заяву також підтримали Австралія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Естонія, Ірландія, Канада, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія, Польща, Словаччина, США, Франція, ФРН та Чехія.

Раніше російське інформаційне агентство ТАСС писало, що на 17 березня Росія скликає неформальне засідання Ради безпеки ООН щодо Криму. На цій зустрічі спікери від РФ мали розповідати про ситуацію з правами людей на півострові — «жителі Криму підібрали для цього прекрасних доповідачів, які представляють кримську громадськість».