Росія заперечує, що її вертоліт порушив повітряний простір України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Росія заперечує, що її вертоліт порушив повітряний простір України

Kirill Kukhmar \ TASS via Getty Images

Росія заперечує факт порушення її вертольотом повітряного простору України.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби (ДПСУ).

Прикордонники отримали відповідь від своїх російських колег щодо інциденту, який трапився напередодні. 16 березня о 14:05 на одному з напрямків у межах Сумської області вертоліт з Росії заглибився на територію України на відстань близько 50 метрів.

«У своїй відповіді російські прикордонники намагаються стверджувати, що авіація застосовувалася вздовж їхнього кордону і факт порушення не визнають. При цьому, не надаючи жодних підтверджень, вони посилаються на показання незрозумілих «приладів обʼєктивного контролю», — пояснили в ДПСУ.

Прикордонники зазначили, що українська сторона не здивована риторикою державних органів Росії. «Сусідня країна звикла заперечувати та не визнавати допущені або вчинені порушення, завжди посилаючись на безпідставність наведених їм фактів», — додали в ДПСУ.

  • 4 грудня минулого року ФСБ заявила, що вночі на українсько-російському кордоні троє чоловіків здійснили спробу прориву. Інцидент начебто стався на ділянці прикордонного управління ФСБ у Бєлгородській та Воронезькій областях Росії. За словами працівників ФСБ, під час спроби затримання порушники вчинили збройний опір, під час перестрілки один із них отримав смертельні поранення.
  • Водночас у Держприкордонслужбі України розповіли, що не зафіксували жодного пострілу біля кордону з Росією, а російська сторона не надала жодного доказу на підтвердження своїх слів.