Російський вертоліт порушив повітряний простір України. Держприкордонслужба вимагає від росіян пояснень

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Російський вертоліт порушив повітряний простір України. Держприкордонслужба вимагає від росіян пояснень

Марієнко Андрій / УНІАН

Російський вертоліт перетнув у повітряний простір України, через що Державна прикордонна служба вимагає пояснень у російських прикордонників.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Інцидент трапився у Сумській області. Вертоліт з Росії залетів на відстань близько 50 метрів на територію України. Після чого він повернув в зворотному напрямку і залишив повітряний простір української держави.

Через це Державна прикордонна служба негайно направила листа прикордонному управлінню ФСБ Росії з вимогою повідомити, кому належить літальний апарат та обставини, що призвели до порушення.

  • 4 грудня минулого року ФСБ заявила, що вночі на українсько-російському кордоні троє чоловіків здійснили спробу прориву. Інцидент начебто стався на ділянці прикордонного управління ФСБ у Бєлгородській та Воронезькій областях Росії. За словами працівників ФСБ, під час спроби затримання порушники вчинили збройний опір, під час перестрілки один із них отримав смертельні поранення.
  • Водночас у Держприкордонслужбі України розповіли, що не зафіксували жодного пострілу біля кордону з Росією, а російська сторона не надала жодного доказу на підтвердження своїх слів.