Google удвічі скоротить комісію для розробників додатків — за прикладом Apple

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Videvo

Компанія Google удвічі знизить комісію, яку стягує за продаж додатків в її магазині Play Store.

Про це пише The Verge.

Для всіх розробників на операційній системі Android комісія знизиться до 15% — але тільки, якщо дохід від додатків не перевищує $1 мільйон. У решті випадків діятиме стандартна комісія — 30%. Згідно з повідомленням Google, ця зміна означає, що 99% розробників Android, які «продають цифрові товари або послуги», отримають 50-відсоткове зниження комісійних зборів.

У листопаді минулого року подібне рішення ухвалила Apple. Корпорація заявила, що з 1 січня 2021 року скоротить комісію для розробників додатків в App Store з 30 до 15%. Це теж стосувалося лише тих розробників, чия річна виручка не перевищує $1 мільйон.

  • Приводом для зниження комісії стало протистояння між компаніями Epic Games і Apple. Воно почалося наприкінці літа 2020 року — після того як розробники Fortnite додали у гру систему оплати в обхід платформи Apple. У відповідь Apple видалила гру зі свого магазину. Те ж саме зробила й Google.
  • Epic Games подала низку позовів, а розробники Fortnite запустили проти Apple медіакампанію #FreeFortnite, під час якої закликали своїх гравців вимагати компенсацію, якщо вони втратять доступ до гри зі своїх гаджетів. Зокрема, вони створили відеоролик-пародію на відому рекламу Apple.