У Росії пригрозили заблокувати Twitter через місяць, якщо соцмережа не виконає її умову

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Роскомнагляд пригрозив через місяць заблокувати на території Росії соцмережу Twitter. Щоб цього уникнути, сервіс повинен видалити «заборонений контент».

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на заступника глави регулятора Вадима Субботіна.

«Ми взяли місяць і спостерігаємо за реакцією компанії Twitter з питання видалення забороненої інформації. Після чого, залежно від дій адміністрації мережі, будуть ухвалені відповідні рішення. Якщо Twitter не виконає вимоги Роскомнагляду, вимоги російського законодавства, відповідно, розглядатиме питання про повне блокування сервісу на території Росії», — заявив Субботін.

Ще минулого тижня Роскомнагляд почав уповільнювати роботу Twitter через відмову соцмережі видаляти твіти на вимогу відомства. Водночас у країні повністю або частково зник доступ до сайту Кремля, уряду, Державної думи та, власне, регулятора — Роскомнагляду.

На початку березня Роскомнагляд звинуватив Twitter у порушенні російського законодавства через «заборонений контент». У відомстві заявили, що Twitter з 2017 року і дотепер не видаляє повідомлення, в яких є спроби схилити дітей до суїциду, контент із дитячою порнографією та інформацію про вживання наркотиків. За ці роки Роскомнагляд направив компанії понад 28 тисяч вимог видалити такий контент.

Зазначимо, що Twitter не єдина соцмережа, яка відмовилася видаляти контент на вимогу Роскомнагляду. 5 березня за це оштрафували соцмережі «Одноклассники» на 4 мільйони рублів ($54 тисячі) і «ВКонтакте» — на 1,5 мільйона рублів ($20,1 тисячі).

  • Нагадаємо, 1 листопада 2019 року в Росії набули чинності зміни до законів «Про звʼязок» і «Про інформацію», які передбачають створення ізольованого інтернету. За новим законом, увесь трафік у Росії має проходити через спеціальні точки обміну, які будуть зафіксовані в окремому реєстрі Роскомнагляду.