У «Слузі народу» планують найближчим часом розглянути питання виключення Дубінського з партії

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У «Слузі народу» планують найближчим часом розглянути питання виключення Дубінського з партії

Олександр Кузьмін / «Бабель»

У партії «Слуга народу» найближчим часом можуть розглянути питання виключення нардепа Олександра Дубінського зі своїх лав.

Про це у коментарі Інтерфаксу розповів голова партії Олександр Корнієнко.

«Є всі шанси, що це питання розглянемо найближчим часом. Виключає з партії її голова», — зазначив він.

Корнієнко повідомив, що приводом для виключення Дубінського може стати «порушення статуту через проведення «своїх» конференцій і непокора керівним органам партії».

За його словами, оскільки 14 березня під час засідання Київської обласної організації «Слуги народу» було вирішено позбавити Дубінського функцій її голови, то всі його подальші дії будуть нелегітимними з точки зору статуту партії і можуть бути оскаржені в суді».

«Ми сподіваємося, що він не здійснюватиме протиправних дій. З точки зору вищих керівних органів партії для нас єдиним керівником Київської обласної [організації] є Андрій Мотовиловець, і з ним буде налагоджуватися взаємодія», — додав Корнієнко.

  • 14 березня нардепа Олександра Дубінського зняли з посади голови Київської обласної організації «Слуги народу». Новим очільником обрано нардепа Андрія Мотовиловця.
  • Напередодні Київський обласний осередок «Слуги народу» виступив проти включення нардепа Олександра Дубінського до складу нового керівного органу партії — Національної ради громад.
  • Водночас сам Дубінський на власній сторінці у Facebook повідомив, що в неділю рада Київської обласної організації провела позачергове засідання, на якому члени ради обговорили «шахрайські та аферистські схеми, які застосовуються окремими функціонерами ПП «СН» з використанням змін до статуту партії з метою зміни керівника Київської обласної організації». Він зазначив, що рада висловила йому довіру та переобрала на керівну посаду місцевого осередку партії.