Reuters: Білий дім понад місяць не може встановити контакт з Північною Кореєю

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Reuters: Білий дім понад місяць не може встановити контакт з Північною Кореєю

ryongnamsan.edu.kp

Адміністрація нового президента США Джо Байдена більше місяця не може встановити контакт з владою Північної Кореї дипломатичними каналами.

Про це пише Reuters.

Високопоставлене джерело в Білому домі повідомило агентству, що адміністрація Байдена з середини лютого намагається налагодити звʼязок з владою КНДР, в тому числі через місію ООН в Пхеньяні, проте поки ці спроби залишаються невдалими.

Агентство зазначає, що небажання влади Північної Кореї йти на контакт викликає стурбованість, в тому числі на тлі запланованого на кінець березня візиту держсекретаря США в Південну Корею і Японію.

За словами співрозмовника Reuters, активні контакти між США та КНДР перервалися ще майже рік тому — за попереднього президента Дональда Трампа.

  • Раніше повідомлялося, що адміністрація Байдена планує переглянути політику Штатів щодо Північної Кореї і зробить це протягом місяця.
  • У 2016 році США посилили санкції проти КНДР, які, зокрема, забороняють країні використовувати фінансову систему Сполучених Штатів, співпрацювати з юридичними і фізичними особами країни. Рада безпеки ООН також заборонила надавати Північній Кореї товари, технології та послуги, включно з продажем і постачанням вугілля. Однак Північна Корея намагається обійти обмеження.
  • У червні 2019-го лідер Північної Кореї Кім Чен Ин отримав особистий лист від президента США Дональда Трампа і пообіцяв «серйозно розглянути його цікавий зміст».