«Україна дає здачі». Зеленський виступив зі зверненням про рішення РНБО, санкції Коломойському і Медведчуку

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський виступив із відеозверненням, в якому прокоментував всі останні рішення Ради нацбезпеки і оборони, а також санкції проти олігарха Ігоря Коломойського.

«Не секрет, що останні рішення РНБО викликали резонанс. Схвалення в суспільстві і обурення тих, хто знаходить в рішеннях РНБО своє прізвище та свій бізнес [...]. Якщо коротко, я б описав би цей процес трьома словами — Україна дає здачі», — сказав Зеленський.

Санкції проти телеканалів депутата ОПзЖ Тараса Козака він назвав боротьбою з «дезінформаційними батальйонами, які атакували українців залпами брехні». Санкції проти Віктора Медведчука і його дружини — відповіддю за бізнес на окупованому Донбасі.

Паралельно було озвучено кілька претензій Петру Порошенку. Зокрема за невжиття санкцій раніше. «І не менш важливо — зʼясувати за яких обставин, в 2015 році, в епоху гетьманства всім відомо кого, в приватній власності опинилися державний нафтопровід протяжністю майже півтори тисячі кілометрів», — зазначив він.

Також Зеленський анонсував проведення розслідування законності приватизації стратегічних підприємств («Мотор Січ») і надр в країні окремими особами. «Відповіді на них знайдуть правоохоронні органи разом із державною службою геології і надр», — сказав він.

Крім цього, президент підтримав санкції США проти олігарха Ігоря Коломойського. Він сказав, що Україна буде працювати над поверненням грошей.

«Ми працюємо над тим, щоб повернути в Україну кошти. Щоб повернути в Україну справедливість. Її головний принцип полягає в тому, ми чітко бачимо різницю між поняттями великий бізнес і олігархічний клас. А ось прізвища тут не мають ніякої різниці: Медведчук, Коломойський, Порошенко, [Рінат] Ахметов, [Віктор] Пінчук, [Дмитро] Фірташ або будь-хто інший», — заявив він.