Мережа АЗС Glusco, яку пов’язують з Медведчуком, оприлюднила заяву через обшуки СБУ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У мережі АЗС Glusco прокоментували обшуки Служби безпеки, які пройшли напередодні на об’єктах компанії. Там заявляють, що кримінальне провадження ніяк з ними не пов’язане.

Про це йдеться у релізі компанії, оприлюдненому на її сайті.

У Glusco стверджують, що кримінальне провадження, в рамках якого проводили обшуки, «жодним чином не повязане» з мережею. Там кажуть, що провадження розпочали за фактом вчинення кримінальних правопорушень посадовцями компанії «Альтернатів енерджі сорсес», яка нібито не повязана з Glusco «ні господарськими, ні відносинами контролю».

Також у мережі відповіли на звинувачення СБУ в ухиленні від сплати податків, стверджуючи, що протягом 2019-2020 років група компаній сплатила у держбюджет понад 6 млрд грн податків.

«Сподіваємося, що абсурдні звинувачення до нас будуть спростовані і найближчим часом ми зможемо відновити повноцінну діяльність», — додали у компанії.

Напередодні Служба безпеки проводила обшуки на обʼєктах мережі автозаправок Glusco в рамках справи про тіньову схему продажу неякісних нафтопродуктів. За даними спецслужби, орієнтовна сума несплачених податків становить близько 240 млн грн. Організатори схеми свідомо ухилялися від сплати податків до держбюджету, чим завдали збитків у великих розмірах.

  • Glusco — мережа заправних станцій, яка налічує в Україні 127 автозаправних станцій і 6 нафтобаз. Компанія викупила їх у російської «Роснефти». Офіційний власник мережі — ізраїльський бізнесмен Нісан Моісеєв. Журналісти програми «Схеми» у своєму розслідуванні визначили, що Моісеєв пов’язаний дружніми зв’язками з Віктором Медведчуком, проти якого раніше РНБО ввела санкції за фінансування тероризму.