СБУ проводить обшуки на обʼєктах мережі АЗС Glusco — її повʼязують з Медведчуком

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
СБУ проводить обшуки на обʼєктах мережі АЗС Glusco — її повʼязують з Медведчуком

Фото УНІАН

Служба безпеки проводить обшуки на обʼєктах мережі автозаправок Glusco в рамках справи про тіньову схему продажу неякісних нафтопродуктів.

Про це «Бабелю» повідомили в СБУ.

За даними спецслужби, орієнтовна сума несплачених податків становить близько 240 мільйонів гривень. Організатори схеми свідомо ухилялися від сплати податків до держбюджету, чим завдали збитків у великих розмірах. Спецслужба проводить 140 санкціонованих обшуків у 13 офісних приміщеннях, на 7 нафтобазах, 13 морських суднах, 105 автозаправних станціях й у 2 відділах митного оформлення.

Обшуки проводяться за участі працівників Державної фіскальної служби, Держпраці та Держпродспоживслужби. Досудове розслідування веде Офіс генерального прокурора за ч. 3 ст. 209 (легалізація чи відмивання майна, одержаного злочинним шляхом), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Про обшуки на АЗС також повідомляє профільне видання enkorr. «Обшуки на Glusco проходять згідно з рішеннями слідчого судді Київського районного суду Харкова Садовського К. С. від 26 лютого і 1 березня в рамках розслідування кримінальних проваджень, розпочатих 30 січня за фактами незаконного виробництва, зберігання, транспортування з метою збуту підакцизних товарів, а також ухилення від сплати податків і легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом», — повідомляє видання.

Згідно з текстом ухвал, які видання отримало у своє розпорядження, силовикам дозволено вилучити документи митного оформлення, договори, контракти, угоди тощо. Також правоохоронні органи отримали дозвіл на доступ до журналів обліку нафтопродуктів та інших документів.

Glusco — мережа заправних станцій ДП «Глуско», що налічує в Україні 127 автозаправних станцій і 6 нафтобаз, які компанія викупила у російської компанії «Роснефть». Офіційний власник мережі – ізраїльський бізнесмен Нісан Моісеєв. Журналісти програми «Схеми» у своєму розслідуванні визначили, що Моісеєв пов’язаний дружніми зв’язками з Віктором Медведчуком.