Європарламент оголосив усю територію ЄС «зоною свободи для ЛГБТ»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Європарламент оголосив усю територію ЄС «зоною свободи для ЛГБТ»

Unsplash / yoav hornung

Європейський парламент проголосував за резолюцію, яка оголошує всю територію Європейського Союзу «зоною свободи для ЛГБТ».

Про це пише Deutsche Welle.

За відповідне рішення висловилися більшість депутатів. Водночас проти виступили праві партії — консерватори та націоналісти. Вони звинуватили колег, які підтримали резолюцію, у «лівій пропаганді».

Така резолюція стала реакцією на події у Польщі, де приблизно 100 муніципалітетів ухвалили рішення проти «ідеології ЛГБТ» і почали оголошувати свої території «вільними від ЛГБТ».

«Бути собою — це не ідеологія. Це ваша ідентичність. Ніхто і ніколи не зможе цього забрати», — зазначила очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

  • Французький міністр у справах Європи Клемент Бон розповів про свою гомосексуальність і плани відвідати польські «зони без ЛГБТ» — муніципалітети, очолювані праворадикальними політиками.
  • Торік лідер керівної партії Польщі «Право та справедливість» Ярослав Качинський закликав протистояти гей-прайдам. Партія змальовує представників ЛГБТ як прихильників небезпечної західної ідеї, що підриває традиційні католицькі цінності. У жовтні цього року глава католицької церкви Папа Римський Франциск виступив на підтримку гомосексуальних шлюбів. За його словами, гомосексуали мають право на свої сім’ї та щастя.