«Імунітет». Медики лікарні в Чернівцях розповіли, чому не поспішають вакцинуватися

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Медперсонал Чернівецької міської лікарні № 3 спростував слова заступниці голови Чернівецької обласної державної адміністрації про відмову вакцинуватися. За словами медиків, вони не поспішають робити щеплення, оскільки у багатьох є імунітет до коронавірусу.

Про це повідомило місцеве агентство АСС.

Директор лікарні Віктор Проц заявив, що ніхто з медиків не відмовлявся від вакцинації. «У нас багато медиків перехворіли і вони мають виражений імунітет. Є люди, інші медики, які не хворіли, і у них імунітету немає, то їм в першу чергу потрібно дати [вакцину]», — сказав Проц, додавши, що лікарня вже подала заявку на отримання вакцини і незабаром працівники отримають щеплення.

Завідувачка інфекційного відділення Тетяна Захарчук пояснила, що у 90% персоналу [серед тих, хто хворів і не хворів] виробився імуноглобулін G.

«Тобто, вже є захист від коронавірусу. Якщо у людини є імунітет, то питання стоїть так — чи потрібні нам в першу чергу щеплення, якщо у нас є імунітет, або може краще ту дозу вакцини віддати людині, у якої взагалі імунітету немає», — сказала вона.

  • Чернівецька область на сьогодні входить в «червону» карантинну зону. У області один з найнижчих показників вакцинації серед медичних працівників. За даними ЗМІ, деякі з них відмовляються через релігійні переконання, а інші — через недовіру та різні теорії змови.
  • 10 березня заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак заявила, що жоден медик Чернівецької міської лікарні № 3 не захотів вакцинуватися, а в міській лікарні № 4 на щеплення записалися лише троє працівників.