У Кремлі заявили, що не отримували від України конкретних ініціатив про проведення «нормандської» зустрічі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Кремлі заявили, що поки не отримували від України конкретних пропозицій щодо проведення зустрічі у «нормандському форматі» між президентами України Володимиром Зеленським, Росії Володимиром Путіним, Франції Емманюелем Макроном та німецьким канцлером Ангелою Меркель.

Про це заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков, пише Інтерфакс.

«Ми з вами разом чули неодноразово заяви президента [України] про його бажання якнайшвидше зібрати «нормандську четвірку», і про це завжди йдеться і на зустрічах міністрів, і на зустрічах помічників президентів. А що стосується конкретно візиту чи двосторонніх контактів, якихось конкретних ініціатив дипканалами ми не отримували», — пояснив він.

Також Пєсков зазначив, що наразі не плануються і телефонні контакти між президентами. Але за потреби їх можуть оперативно організувати.

  • Президент Володимир Зеленський повідомив про підготовку зустрічі у «нормандському форматі» — з лідерами Росії Володимиром Путіним, Німеччини Ангелою Меркель та Франції Емманюелем Макроном.
  • Остання зустріч лідерів «нормандського формату» відбулася у грудні 2019 року. Там сторони домовилися про припинення вогню, обмін полоненими за формулою «всіх на всіх», а також розширення мандата ОБСЄ для цілодобової діяльності.