Зеленський заявив про підготовку зустрічі у «нормандському форматі»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Зеленський заявив про підготовку зустрічі у «нормандському форматі»

Пресслужба Офісу президента України

Президент Володимир Зеленський повідомив про підготовку зустрічі у «нормандському форматі» — з лідерами Росії Володимиром Путіним, Німеччини Ангелою Меркель та Франції Емманюелем Макроном.

Про це він заявив під час інтерв’ю на форумі «Україна 30».

«Готується «нормандська» зустріч. Вона повинна бути. Не буде зустрічі в «нормандському форматі» — я знайду формат, в якому зустрінуся з кожним з них окремо. Відкладати вирішення цього питання не вийде», — пояснив Зеленський.

Він також розповів, що після закриття телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZIK на Донбасі значно зросла кількість обстрілів.

«Я не хочу повʼязувати саме з цим, але ми бачимо, що це в один час відбувається», — підкреслив президент.

  • Раніше президент України Володимир Зеленський зазначав, що друга зустріч лідерів у «нормандському форматі» може привести до закінчення війни на Донбасі. Також він заявляв, що Україна ніколи не зможе зупинити війну, якщо не вестиме діалог із владою Росії.
  • Остання зустріч лідерів «нормандського формату» відбулася у грудні 2019 року. Там сторони домовилися про припинення вогню, обмін полонених за формулою «всіх на всіх», а також розширення мандату ОБСЄ для цілодобової діяльності.