Рябошапка заявив, що головний прокурор Одещини не пройшов переатестацію. Той публічно захищав вирок Стерненку

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Рябошапка заявив, що головний прокурор Одещини не пройшов переатестацію. Той публічно захищав вирок Стерненку

Очільник Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко.

Сергій Костенко / Facebook

Чинний очільник Одеської обласної прокуратури, яка займалась розслідуванням справи Сергія Стерненка, Сергій Костенко не пройшов переатестацію прокурорів. Про це колишній генпрокурор Руслан Рябошапка заявив в інтервʼю «Бабелю».

«Ця справа п’ять років не рухалася в суді, а потім її дуже швидко і тихо довели до обвинувального вироку. Інша справа супроводжувалась величезним медійним розголосом і атаками з боку любителів «руського міра», зокрема міньйонів Коломойського. Навіть у сторонньої людини через це виникають сумніви. Є ще один нюанс: очільник Одеської прокуратури [Сергій Костенко], який зараз публічно захищає це рішення, не пройшов атестацію у прокуратурі. Його призначили поза процедурою, як мені говорили. Можливо, тепер він таким чином віддячує за призначення», — заявив Рябошапка.

Зазначимо, що Костенко вважає, що позиція обвинувачення при розгляді справи Стерненка повністю обґрунтована, а докази були достатніми для ухвалення вироку.

«Суд ухвалив вирок у справі Стерненка на підставі предʼявленого прокуратурою обвинувачення, яке ми змогли в загальному процесі, як того вимагає чинне законодавство, довести. Наразі суд ухвалив обвинувальний висновок, який поки що не набув законної сили. Він має ще бути досліджений, згідно із законодавством, в апеляційному та касаційному порядку», — зазначив Костенко й додав, що усі ці процедури суворо дотримуються.

Журналістка «Бабеля» нагадала Рябошапці, що суд у цій справі тривав і за його каденції. На що він відповів: «Шість місяців з п’яти років». Також він пояснив, що не стежив за цією справою, адже тоді вона не була резонансною.

«Вона почала активно розвиватися, коли прийшла нова генпрокурор і сказала, що не важливо за якою статтею, але Стерненко свою підозру отримає», — додав Рябошапка.