«До 10 тис. грн за рішення». ДБР розкрило подробиці незаконної схеми Нацполіції з видачі дозволів на зброю

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«До 10 тис. грн за рішення». ДБР розкрило подробиці незаконної схеми Нацполіції з видачі дозволів на зброю

Scott Olson / Staff

Державне бюро розслідувань розкрило подробиці злочинної схеми з незаконної видачі дозволів на зброю, яка була викрита у правоохоронних органах.

Про це повідомляється на сторінці ДБР у Facebook.

Детективи зʼясували, що схему організував один із керівників Департаменту превентивної діяльності Нацполіції. До його угруповування входили працівники дозвільних систем управлінь Нацполіції в деяких областях, працівники та власники магазинів із продажу зброї.

Підозрювані за гроші оформляли та видавали громадянам дозволи на придбання та зберігання зброї різного типу, а також продовжували терміни дії таких дозволів. Вартість «послуги» за отримання одного дозволу становила 5—10 тисяч гривень, а протягом місяця посадовці оформлювали понад 200 таких незаконних дозволів.

Зараз слідство встановило понад 800 випадків незаконної видачі дозволів на мисливську гладкоствольну, нарізну, холодну зброю, а також на пристрої, споряджені гумовими чи аналогічними снарядами.

Про підозру повідомили одному із заступників начальника Департаменту превентивної діяльності Нацполіції, одному із керівників відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи управління Нацполіції у Донецькій області, працівнику відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи управління Нацполіції у Харківській області та директору збройового магазину в Київській області.

  • 1 березня стало відомо, що департамент внутрішньої безпеки Національної поліції викрив корупційну схему видачі дозволів на придбання, зберігання та носіння дозволених видів зброї.
  • Внаслідок цього голова Нацполіції Ігор Клименко уже підписав наказ про повне розформування підрозділів контролю за обігом зброї та доручив опечатати архіви дозвільної служби. Усіх власників зброї в Україні перевірять щодо законності отримання дозволів.