«Вони не могли мене не знати». Добкін розповів про візит до будівлі Луганської СБУ в 2014 році та присутніх там «не українців»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«Вони не могли мене не знати». Добкін розповів про візит до будівлі Луганської СБУ в 2014 році та присутніх там «не українців»

Facebook / Михаил Добкин

Колишній мер Харкова та ексочільник області Михайло Добкін розповів, що за два дні після захоплення будівлі СБУ у Луганську в 2014 році там були «вже не українці».

Про це він заявив в інтерв’ю «Бабелю».

«У нас в якомусь клубі була зустріч із виборцями. На сцену піднялися люди, сказали, що вони — представники мітингарів, і попросили виступити на підтримку референдуму про створення «Луганської народної республіки». І покликали на розмову в СБУ», — розповів він.

За словами Добкіна, після завершення зустрічі він приїхав до СБУ з охоронцями.

«Постукав, вийшов якийсь тип у камуфляжі без шевронів, із пістолетом. «А ви хто?» — «Михайло Добкін». І тут він поставив друге запитання, яке ще більше збентежило: «Чого треба?» У будівлі були вже не українці — вони не могли мене не знати», — запевнив політик, який тоді асоціювався з Антимайданом.

Також Добкін розповів, що від нього вимагали оголосити підтримку референдуму за відʼєднання Луганської області від України, в іншому разі «нема про що розмовляти».

Після цього Добкін пішов із будівлі, але мітингувальникам повідомили про його відмову, і вони накинулися на політика.

«Я вийшов із будівлі, зробив кілька кроків, а тут діджей говорить у мікрофон: «Товариші, Добкін відмовився підтримати референдум, ганьба йому!» І тут все як загуло, охорона квапить, але я ж не буду бігти. І тут почалося — у мене полетіли пляшки, каміння, почали поливати водою. Ми з охоронцями проривалися крізь натовп», — додав він.

  • Михайло Добкін — колишній мер Харкова, ексочільник Харківської області та екснардеп. На початку березня 2014 року прокуратура оголосила Добкіну підозру в «посяганні на територіальну цілісність України». Через пів року ГПУ справу закрила, не знайшовши доказів провини.
  • У 2020 році Добкін зняв свою кандидатуру на виборах мера Харкова на користь Геннадія Кернеса. Після смерті Кернеса Добкін натякнув, що планує балотуватися знову.