СБУ допитала Медведчука у справі про його розмови з Сурковим

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
СБУ допитала Медведчука у справі про його розмови з Сурковим

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Служба безпеки України допитала нардепа, голову політради «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука у справі про записи його розмов з колишнім помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«9 березня 2021 року слідчі СБУ провели допит громадянина України Медведчука В. В. Питання слідчих стосувалися, в тому числі, і фактів, які фігурують в так званих «плівках Медведчука-Суркова», раніше оприлюднених в ЗМІ», — повідомили агентству в пресслужбі відомства.

В СБУ також додали: «У рамках кримінального провадження, повʼязаного з вищевказаними плівками, на допит двічі викликався Порошенко. Але він двічі не зʼявився на допит». Водночас виклик пʼятого президента на допит спростував його адвокат Ігор Головань.

«Вкидання інформаційного фейку про нібито виклик Петра Порошенка на допит в СБУ є спробою влади відвернути увагу українців від широкомасштабної корупції в Офісі президента і ескалації на фронті. Тому я звертаюся до Служби безпеки з вимогою спростувати цю дезінформацію, а в ЗМІ — її не поширювати», — написав Головань в Facebook.

  • 25 лютого видання «Цензор.НЕТ» опублікувало запис можливої розмови Медведчука і Суркова, під час якої могли обговорювати обмін полоненими на Донбасі та постачання електроенергії в окупований Крим через російську «Интер РАО» та її структури на півострові. Видання стверджує, що запис був зроблений у 2014 році — за президентства Петра Порошенка, але не вказує, коли саме й за яких обставин. Видання також не вказало, яким чином отримало аудіо.
  • Служба безпеки України долучила до кримінального провадження та вивчить аудіозаписи розмови між Віктором Медведчуком і експомічником президента Росії Владиславом Сурковим, яку опублікували ЗМІ.