Отруєння Навального: у Росії з держреєстру зникли дані про родичів працівника ФСБ, якому телефонував опозиціонер

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Із бази Федеральної служби державної реєстрації Росії (Росреєстр) зникли теща і син співробітника ФСБ Костянтина Кудрявцева — його опозиціонер Олексій Навальний вважає причетним до свого отруєння бойовою речовиною «Новачок». Саме із Кудрявцевим Навальний поговорив телефоном.

Зникнення родини працівника ФСБ із Росреєстру виявило російське видання «Открытые медиа».

Костянтин Кудрявцев.

navalny.com

Тепер у виписці з Єдиного реєстру державної нерухомості на квартиру на Суздальській вулиці в Москві, яку також згадував Навальний, замість сина і тещі Костянтина Кудрявцева вказана «Російська Федерація».

«Открытые медиа»

Раніше «Открытые медиа» писали, що Росреестр засекретив дружину Кудрявцева. Тоді як інші власники цієї квартири, теща і син, ще були вказані у виписці.

Зазначимо, що у січні 2021 року міжнародні розслідувачі з Bellingcat повідомили, що отруйники Навального з ФСБ, зокрема, Кудрявцев, причетні ще до трьох резонансних вбивств. Кудрявцев фігурує у справі про вбивство журналіста та правозахисника Тимура Куашева. Незадовго до його вбивства в Нальчик (столиця Кабардино-Балкарії) прибув Кудрявцев, потім в регіон прилетів ще один майбутній отруйник Навального — лікар Іван Осипов. А за кілька днів прибули й інші два учасники групи. Розслідувачі також зʼясували, що всі камери на шляху від будинку Куашева до місця виявлення його тіла були відключені. А зразки крові журналіста в рамках перевірки версії про отруєння досліджували експерти з московського НДІ-2 ФСБ, де і працюють отруйники.