Президент Сирії Асад та його дружина заразилися коронавірусом

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Президент Сирії Башар Асад і його дружина Асма аль-Асад заразилися коронавірусом.

Про це повідомила його канцелярія на сторінці у Twitter.

«Президент і його дружина, відчувши легкі симптоми, схожі на симптоми зараження COVID-19, здали ПЛР-тести. Результати показали, що вони інфіковані вірусом», — йдеться в повідомленні.

Також у канцелярії зазначили, що стан подружжя стабільний, вони перебувають вдома на карантині, який триватиме два або три тижні.

  • Раніше газета The New York Times повідомила, що Сирія звільнила з полону 23-річну ізраїльтянку в обмін на те, що Ізраїль закупить для сирійців російську вакцину від коронавірусу «Супутник V».
  • У Сирії з 2011 року триває громадянська війна. Вона розпочалася як локальне громадянське протистояння, яке поступово переросло в повстання проти режиму Башара Асада. Із часом у неї втягнулися не тільки основні держави регіону, але і міжнародні організації, військово-політичні угруповання і світові держави.
  • Основні учасники конфлікту — регулярні військові формування, які виступають на стороні президента Башара Асада, формування «поміркованої» сирійської опозиції, курдські регіоналісти, а також різні терористичні угруповання.