«Миротворча тематика» й «нічний наступ». Росія та Білорусь анонсували спільні навчання

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Миротворча тематика» й «нічний наступ». Росія та Білорусь анонсували спільні навчання

mil.ru

Росія та Білорусь у березні проведуть спільні навчання.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони РФ.

Перші навчання відбудуться з 9 до 20 березня на полігоні «Поливно» в Улянівській області (Росія). Навчання будуть присвячені «миротворчій тематиці». Всього у них візьмуть участь понад 400 військовослужбовців і близько 100 одиниць бойової та спеціальної техніки Збройних сил РФ, від білоруської сторони — понад 80 військовослужбовців Сил спеціальних операцій.

Крім того, до навчань будуть залучені 2 ударні вертольоти Мі-24 й 6 транспортно-бойових вертольотів Мі-8АМТШ.

Паралельно, з 15 до 27 березня, на полігоні «Осиповичський» у Мінській області (Білорусь) відбудуться спільні білорусько-російські тактичні навчання.

«Після проведення бойового злагодження, яке відбудеться протягом тижня після прибуття підрозділу ВДВ Росії до Мінської області, підрозділи російських і білоруських десантників відпрацюють спільні спеціальні дії посиленого парашутно-десантного батальйону в обороні й наступі вдень і вночі», — йдеться в повідомленні.

Від Росії у навчаннях візьмуть участь близько 90 військовослужбовців Чорноморського десантно-штурмового полку Псковського гвардійського зʼєднання ВДВ, від Білорусі — понад 400 військових і близько 100 одиниць бойової та спеціальної техніки.