У «Слузі народу» заявили, що місія МВФ повернеться в Україну в квітні — після завершення обмеження ціни на газ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Місія Міжнародного валютного фонду має запрацювати в Україні у квітні цього року — після того як втратить чинність встановлена урядом гранична ціна на газ для населення.

Про це заявив голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко у коментарі «Суспільному».

«Місія МВФ завершила свою проміжну роботу і вони вказали на нюанси в нашій спільній роботі, які їх хвилюють по виконанню домовленостей. Сказали, що скоро повернуться, зокрема, після того, як закінчиться наша історія з газом. Вона триває до 1 квітня», — заявив Корнієнко.

Разом з тим, нардеп підкреслив, що ручне регулювання цін на газ не є єдиним зауваженням МВФ до України. За його словами, «також їх хвилює судова реформа та антикорупційне законодавство».

Раніше премʼєр-міністр Денис Шмигаль назвав пʼять ключових питань у переговорах України та МВФ. Першим пунктом, за його словами, є обмеження ціни на газ для населення.

Нагадаємо, у січні Кабінет міністрів вирішив на період карантину або до кінця опалювального сезону ввести державне регулювання тарифів на газ. Вартість кубометра газу становить 6,99 гривні.

  • 12 лютого МВФ завершив свою роботу в Україні без ухвалення рішень про перегляд програми Stand-by. Проблемними назвали питання ухвалення законопроєкту про реформування Вищої ради правосуддя, а також збереження незалежності НАБУ та САП. Окремо в МВФ просять ухвалити нові поправки в закон про Нацбанк і відмовитися від державного регулювання цін на енергоресурси.