Рада суддів змінила місце свого з’їзду. Туди хотіли прийти протестувальники з акцією на підтримку Стерненка

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Рада суддів змінила місце свого з’їзду. Туди хотіли прийти протестувальники з акцією на підтримку Стерненка

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Рада суддів України вирішила перенести місце свого з’їзду 9 березня. Замість Міжнародного центру культури та мистецтв Федерації профспілок України, який розташований на Майдані Незалежності, з’їзд проведуть у «Президент Готелі».

Про це пише пресслужба Ради суддів.

Там зазначили, що таке рішення ухвалили після листа від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Той попросив про це заради безпеки учасників з’їзду.

«XVIII зʼїзд суддів України відбудеться 9—11 березня 2021 року за адресою: м. Київ, вул. Госпітальна, 12 (конгрес-хол готелю «Президент Готель»). Зʼїзд розпочне роботу о 10:00», — повідомили у Раді суддів.

  • 23 лютого Приморський суд Одеси засудив Сергія Стерненка до 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна за нібито організацію викрадення у 2015 році Сергія Щербича, члена партії «Довіряй ділам» одеського мера Геннадія Труханова. Стерненко начебто організував викрадення Щербича, щоб заволодіти його коштами — 300 гривнями. Справа ґрунтується лише на свідченнях Щербича.
  • Увечері 23 лютого у 25 містах України та трьох містах за кордоном пройшли акції протесту. У Києві та Житомирі були сутички. У столиці постраждали 24 працівники поліції та понад десять протестувальників. У МВС розкритикували протести, а голова Одеської прокуратури назвав акції «тиском на суд».
  • У суботу під ОП відбулася акція протесту, у якій беруть участь понад дві тисячі осіб. На місці незначна кількість поліції, уся техніка зосереджена на вулицях поблизу Офісу президента. Пізніше колона протестувальників рушила до Офісу генпрокурора. Після завершення акції учасники анонсували нову — на 9 березня. Вони планують зібратися на Майдані, де хотіли провести з’їзд Ради суддів.