Нацполіція спростувала, що ексголову Головного управління розвідки Бурбу позбавили охорони

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Нацполіція спростувала, що ексголову Головного управління розвідки Бурбу позбавили охорони

УНІАН

Національна поліція спростувала інформацію про те, що колишнього керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони Василя Бурбу позбавили охорони.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Генерал-полковник Василь Бурба є особою, яка перебуває під охороною, адже він виконував особливо важливі завдання для захисту Незалежності та територіальної цілісності України. В тому числі на території, тимчасово окупованій ворогом», — заявили в Нацполіції.

Там додали, що спецпідрозділи поліції цілодобово охороняють Бурбу та членів його сімʼї. «Вони перебуватимуть під охороною до тих пір, поки існуватиме загроза їхньому життю та здоровʼю», — пояснили в НПУ.

Про що йдеться?

Головний редактор видання «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов заявив, що 22 лютого без попередження родину генерал-полковника ГУР Міноборони Василя Бурби виселили з охоронюваного селища в Конча-Заспі. Також розвідника позбавили документів прикриття.

За словами журналіста, таке рішення ухвалили після того, як Бурба дав свідчення у кримінальному провадженні про зрив операції із затримання бойовиків-«вагнерівців». Журналісти й опозиція звинувачують у причетності до зриву цієї операції посадовців Офісу президента, у томи числі — Андрія Єрмака.