Техас оголосив про зняття коронавірусних обмежень й скасував обовʼязкове носіння масок

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Техас оголосив про зняття коронавірусних обмежень й скасував обовʼязкове носіння масок

Pikist

Керівництво штату Техас (США) оголосило про скасування протиепідемічних обмежень і відновлення роботи сфери послуг та підприємств.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відповідне розпорядження підписав губернатор Техасу Грег Ебботт. «Я анонсував, що Техас відкривається на 100 відсотків. Я також припинив в штаті дію маскового режиму», - заявив Грег Ебботт.

З 10 березня всі підприємства та установи знову зможуть працювати без жодних обмежень. «Завдяки медичним досягненням щодо вакцинації і терапії антитілами, Техас тепер має інструменти для захисту техаських жителів від вірусу», — сказав губернатор. Водночас він уточнив, що магазини та підприємства громадського харчування можуть на власний розсуд обмежувати кількість клієнтів.

Носіння захисних масок все одно рекомендуватиметься. Крім того, окремі округи штату зможуть вводити нові обмеження, якщо число пацієнтів з коронавірусом у лікарнях значно зростатиме.

Окрім Техасу, стало відомо, що влада штатів Міссісіпі, Мічиган та Луїзіана оголосила про послаблення деяких коронавірусних обмежень.

  • Майже кожен п’ятий дорослий і половина всього літнього населення США отримали щонайменше перше щеплення вакциною від коронавірусу. Адміністрація президента Джо Байдена запевняє, що до кінця липня вакцинують більшість американців, а доз вистачить на всіх.
  • Президент США Джо Байден виступив зі зверненням до народу стосовно пів мільйона жертв коронавірусу — найбільшого показника серед усіх країн. Ця кількість жертв перевищує втрати американців під час двох світових війн та війні у В’єтнамі.