Клички виграли ще один позов проти «1+1» — через сюжет про «відібране приміщення» у центрі Києва

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Клички виграли ще один позов проти «1+1» — через сюжет про «відібране приміщення» у центрі Києва

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко та його брат, чемпіон світу з боксу у суперважкій вазі Володимир Кличко виграли судовий позов до телеканалу «1+1». Тепер канал зобовʼязаний спростувати інформацію одного з сюжетів та виплатити компенсацію.

Про це повідомляє пресслужба Кличка.

Рішення ухвалив Подільський районний суд столиці. «Позов, разом з братом, ми подали через брудну брехню і маніпуляції, які телеканал розповсюджував в ефірі. В рішенні суду, зокрема, зазначено, що під час розгляду справи відповідач, «Телеканал «Студія 1+1», не довів достовірність поширеної інформації», — зазначив мер столиці. Брати вимагали спростувати інформацію, видалити сюжети та повідомлення, а також стягнути на їхню користь 10 млн гривень.

Суд зʼясував, що телеканал не обґрунтував обставини, які б виключали його відповідальність згідно із законом «Про телебачення та радіомовлення». Крім того, суд звернув увагу, що телеканал розповсюджував дезінформацію під час обговорення у суспільстві питання призначення позачергових виборів Київського міського голови та позачергових виборів до Київради.

Розглянувши позов, суд зобовʼязав «1+1» спростувати інформацію і видалити відеозапис, розміщений на офіційному сайті «ТСН», на YouTube-каналах програм «ТСН» та «ТСН. Тиждень» і на сторінках у соцмережах. Також суд зобовʼязав розмістити на сайті копію повного тексту рішення суду про спростування недостовірної інформації стосовно братів Кличків. Також телекомпанія зобовʼязана сплатити братам 100 тисяч гривень відшкодування.

  • Приводом для позову став сюжет програми «ТСН», який вийшов на «плюсах» у червні 2019 року. У ньому йшлося про те, що мер Києва нібито «відібрав» у столичної підприємиці приміщення у центрі Києва і передав його своєму братові під готель.
  • 2 березня стало відомо, що Кличко виграв судовий позов про захист честі, гідності і ділової репутації до телеканалу «1+1». Він позивався через сюжет програми «Гроші», яку тоді вів чинний нардеп Олександр Дубінський.