«Цитрус» звернувся до суду після заяви Корбана про купівлю акцій: Це не дає йому ніяких повноважень

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Цитрус» звернувся до суду після заяви Корбана про купівлю акцій: Це не дає йому ніяких повноважень

Олександр Течинський / «Бабель»

У мережі магазинів електроніки «Цитрус» заявили, що купівля бізнесменом Геннадієм Корбаном акцій компанії «ЗТ-Інвест», якій належать торгові марки і логотипи мережі, не дає йому ніяких повноважень. Співзасновник «Цитрусу» вже звернувся до суду.

Про це повідомив СЕО мережі «Цитрус» Вадим Лисюк в інтерв’ю LIGA.net.

«Корбан заявив, що купив одну з компаній. На «ЗТ-Інвест» є зареєстровані торгові марки, але вони не основні. Тим більше, 50% в «ЗТ-Інвест» належать Григорію Топалу, а це гарантує блокування будь-яких дій на шкоду діяльності «Цитруса» […] На даний момент купівля не дає ніяких повноважень. Управління компанією перебуває в юрисдикції Топала […] «ЗТ-Інвест» не входить в групу компаній «Цитрус», — заявив Лисюк.

Він також наполягає, що самого факту продажу «не було», і про це не повідомили другу сторону. «Факту продажу не було. Поки це має напівжартівливій вид. Про намір продажу і передачу частини частки в статутному капіталі «ЗТ-Інвест» другу сторону не повідомили. Це свідчить про грубе порушення закону [...] Немає ніяких документальних підтверджень угоди, крім галасу в ЗМІ й виписки з реєстру», — вважає Лисюк.

Він додав, що вже подано відповідну заяву до Господарського суду Одеської області.

Про що йдеться?

Напередодні, згідно з даними з держреєстрів, стало відомо, що Геннадій Корбан став власником 50% акцій компанії «ЗТ-Інвест», на яку зареєстровані торгові марки і логотипи мережі магазинів електроніки «Цитрус».

Раніше власником цього пакету акцій був співзасновник компанії — Дмитро Зінченко. Решта 50% акцій і далі належать іншому співвласнику — Григорію Топалу.

Купівля відбулася на тлі конфлікту між Зінченком і Топалом. Влітку 2020 року Зінченко звинуватив партнера у спробі рейдерського захоплення.

Сам Корбан підтвердив придбання акцій компанії, наголосивши, що перемовини тривали з літа. Водночас у пресслужбі компанії «Цитрус» заявляли, що «ЗТ-Інвест» не впливає на операційну діяльність мережі магазинів.

  • Геннадій Корбан — український бізнесмен і колишній політик. Був заступником Ігоря Коломойського, коли той очолював Дніпропетровську ОДА, та головою партії УКРОП. З олігархом знайомий понад двадцять років. У жовтні 2015 року його затримали і посадили в СІЗО, але у вересні 2017 року ГПУ зняла з нього усі звинувачення. На той момент Корбан вже виїхав з України, оскільки суд скасував його арешт. У грудні 2017 року він повернувся до України.