Смілянський: «Укрпошта» до 8 Березня випустить марки «з оголеними жінками»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Компанія-оператор «Укрпошта» до 8 Березня випустить марки та конверти в стилі ню — на них будуть зображені репродукції картин відомих художників із оголеними тілами.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

«Укрпошта в серії марок «Її величність — жінка» випускає не просто марку до 8 Березня, а марку у жанрі «ню» або, як напишуть недосвідчені митці та поштовики, «марки з оголеними жінками», — написав він.

За словами керівника «Укрпошти», йдеться про роботи двох українських митців — Тараса Шевченка та сучасного українського художника Андрія Чебикіна, «що звеличують жіночу силу та красу, дух та свободу».

«Ми настільки прозора для всіх компанія, що вирішили, що настав час відкрити для Вас не лише нашу звітність та душу, а й тіло, та випустити першу марку в цьому жанрі», — додав Смілянський.

Також директор компанії запитав в українців, чи варто «задля рівності прав» робити марки з зображенням чоловіків у стилі ню.

У пресслужбі «Укрпошти» уточнили, що одну з поштових марок до 8 Березня прикрашає картина Шевченка «Одаліска», написана у 1840 році у Петербурзі, на другій — робота «Енергія ІІ», написана в 1991 році Чебикіним.

До того ж випущено конверти «Перший день», на яких представлена ще одна робота Шевченка — «Вірсавія», написана 1860 року, та ілюстрація до збірника «Опале листя» Івана Франка авторства Чебикіна.

Окрім конвертів та поштових марок у серії є картки для картмаксимумів.

Тираж кожної марки — 130 тисяч примірників, кількість марок на одному марковому аркуші — 9.