«Укрпошта» передумала вводити в обіг марки на честь ЗСУ до 23 лютого. Їх випустять у березні до Дня українського добровольця

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Компанія-оператор «Укрпошта» вирішила перенести дату введення в обіг поштових марок «Збройні Сили України. Сухопутні війська» на 14 березня.

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

«Ми усвідомлюємо чутливість теми і дослухаємося до думки людей, тому приймаємо позицію Генерального Штабу ЗСУ перенести дату спецпогашення поштових марок «Збройні Сили України. Сухопутні війська» на 14 березня — День українського добровольця», — йдеться у повідомленні.

Також в «Укрпошті» запевнили, що жодним чином не планували вшановувати день радянської армії, а дату 23 лютого обрали як «інфопривід для привернення уваги до марок і як ознаку того, що ця сторінка історії давно в минулому і нам у сучасній Україні є, що протиставити агресору».

Окрім цього, в компанії зазначили, що завжди підтримують українську армію і тільки за часи російської окупації випустили понад 20 художніх марок патріотичної тематики, серед яких «Слава Україні!» (отримала 1-у премію на міжнародній виставці в Мадриді), «Передова», «Вони вистояли! Не витримав бетон!» та багато інших.

  • Раніше стало відомо, що «Укрпошта» 23 лютого, в день створення радянської Червоної армії, збирається випустити тираж (20 тисяч аркушів) колекційних поштових марок на честь українських військових під назвою «Збройні сили України. Сухопутні війська».
  • Генеральний штаб ЗСУ висловив протест «Укрпошті» та запропонував відтермінувати випуск марок на 14 березня.
  • Згодом директор поштового оператора заявив, що дату 23 лютого обрали, щоб «затролити Росію».