Аваков виступив проти легалізації вогнепальної зброї та марихуани

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що виступає проти легалізації в Україні короткоствольної вогнепальної зброї.

Про це він заявив в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону.

За його словами, багато хто підтримує легалізацію зброї, водночас обурюється, коли відбуваються інциденти з її використанням.

«А ви уявіть, що ми опинимося в світі, нашому перехідному, коли будь-який громадянин, незалежно від своєї особистої ситуації і психіки, матиме можливість володіти короткоствольною зброєю», — сказав Аваков.

Що стосується марихуани, то міністр зазначив, що підтримує легалізацію використання ліків на її основі, які будуть видаватися за рецептом.

«Я не проти того, щоб канабіноїди видавалися за рецептом. Але я категорично проти, щоб дозволити вирощувати марихуану десь на підвіконні і за необхідності покурювати. Тому що марихуана — це відкрита дорога до більш важких наркотиків», — вважає він.

  • 20 січня 2021 року Комітет Верховної Ради з питань діяльності правоохоронних органів рекомендував парламенту ухвалити в першому читанні закон про громадянську вогнепальну зброю та боєприпаси до неї. Документ має врегулювати питання володіння зброєю і не передбачає легалізацію.
  • Наприкінці грудня народні депутати від фракції «Голос» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт про легалізацію медичного канабісу.