Експрокурор Тернопільської області Петришин оскаржить своє звільнення. Він заявляє, що не погрожував підлеглим

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Експрокурор Тернопільської області Микола Петришин, який потрапив у скандал з погрозами підлеглим в перші дні на посаді, планує оскаржити своє звільнення. При цьому він зазначив, що зараз знаходиться у відпустці і фактично ще не позбувся посади.

У своєму Facebook він заявив, що дисциплінарна комісія прокурорів прийняла щодо нього рішення 19 лютого і до цього він не коментував ситуацію, дотримуючись вимог нерозголошення.

Петрушин представив свою версію події — він стверджує, що ніякої святкової вечірки не було і перед колективом його представляли на офіційному заході.

«Версія про алкоголь та нецензурну лайку спростовується показаннями 12 осіб, в тому числі і двома моїми заступниками, які підтверджують мої слова, відеоматеріалами, актом за участі сімох осіб», — зазначив Петрушин.

Він стверджує, що весь скандал виник через двох осіб, «які втратили совість». Він відмовив їм у призначенні на посади заступників.

  • У вересні 2020 року «Центр протидії корупції» та активіст Олександр Лемен повідомили, що Петришина відсторонили через два дні служби на новій посаді через пияцтво на робочому місці і погрози підлеглим. Він нібито погрожував «єб*ти як тупих свиней» всіх, хто відмовиться йому підкорятися.
  • 16 вересня відбулося засідання дисциплінарної комісії, яка рекомендувала Петришину подати у відставку. Офіційна причина звільнення — непорозуміння з колегами. Неформальна — невідповідна поведінка.