Прокурора Тернопільської області звільнили через два дні після призначення. Активісти кажуть, що за погрози підлеглим

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Нового прокурора Тернопільської області Миколу Петришина звільнили через два дні служби на новій посаді через пияцтво на робочому місці та погроз підлеглим.

Про це повідомляють «Центр протидії корупції» та активіст Олександр Лемен.

Петришина представили колективу 14 вересня, і вже в перший день він влаштував банкет. Як стверджують представники ЦПК та активіст, у стані спʼяніння Петришин почав вимагати від підлеглих клястися йому у вірності та готовності виконувати будь-які накази. Тих, хто відмовиться йому підкорятися, він обіцяв «єб*ти як тупих свиней».

Уже 15 вересня Петришин заявив журналістам, що святкувань не було і він не пив в оточенні підлеглих. Після цього депутат від «Слуги народу» Ігор Василів заявив, що обговорив ситуацію з генпрокурором Іриною Венедіктовою, і та пообіцяла розібратися.

16 вересня пройшло засідання дисциплінарної комісії, яка рекомендувала Петришину подати у відставку. Офіційна причина звільнення — непорозуміння з колегами. Неформальна — невідповідна поведінка.

У ЦПК зазначають, що у прокурора за останні роки зʼявилося дві квартири, земельні ділянки та будинок на 200 кв. м у Києві, а також чотири автомобілі. Весь цей статок Петришин пояснив тим, що його «красива дружина займається бізнесом».