Батьки Стерненка звернуться до поліції через тиск «журналістів», які чергують під їхнім будинком

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Батьки Стерненка звернуться до поліції через тиск «журналістів», які чергують під їхнім будинком

Синиця Олександр / УНІАН

Батьки засудженого активіста Сергія Стерненка мають намір звернутися до поліції через тиск з боку осіб, які чергують під їхнім будинком і представляються як журналісти.

Про це повідомляється в офіційному Telegram-каналі активіста.

«Учора ми повідомили, що батьків Сергія Стерненка та їхніх трьох неповнолітніх дітей тероризують особи, що називають себе журналістами. Ми попередили, що подальші такі дії ми сприйматимемо як загрозу їх безпеці», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вже сьогодні під дверима будинку родини Сергія знаходиться група невідомих осіб з камерами. «За нашою інформацією, серед них є також люди, що представляють проросійський канал «НАШ», — йдеться у повідомлені.

  • 23 лютого Приморський суд Одеси засудив Сергія Стерненка до 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна за нібито організацію викрадення у 2015 році Сергія Щербича, члена партії «Довіряй ділам» одеського мера Геннадія Труханова. Стерненко начебто організував викрадення Щербича, щоб заволодіти його коштами — 300 гривнями. Справа ґрунтується лише на свідченнях Щербича.
  • Увечері 23 лютого у 25 містах України та трьох містах за кордоном пройшли акції протесту. У Києві та Житомирі були сутички. У столиці постраждали 24 працівники поліції та понад десять протестувальників. В МВС розкритикували протести, а голова Одеської прокуратури назвав акції «тиском на суд».
  • У 27 лютого під ОП відбувалася акція протесту, у якій брали участь декілька тисяч осіб. На місці була незначна кількість поліції, уся техніка зосереджувалася на вулицях поблизу Офісу президента. Пізніше колона протестувальників рушила до Офісу генпрокурора.