Заступник глави МВС Гогілашвілі заперечує, що його призначили для контролю за Аваковим. Але з президентом знайомий вже давно

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Заступник глави МВС Гогілашвілі заперечує, що його призначили для контролю за Аваковим. Але з президентом знайомий вже давно

Кароліна Ускакович / «Бабель»

Заступник глави Міністерства внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі, який у відомстві відповідає за боротьбу з наркотиками, ще до свого призначення був знайомий з президентом Володимиром Зеленським. Але те, що його нібито призначили для контролю за главою відомства Арсеном Аваковим, заперечує. Більше того, спершу від посади він взагалі відмовився.

Про це Гогілашвілі розповів в інтерв’ю «Бабелю».

До призначення він протягом кількох років був публічним спікером «Міжнародної антинаркотичної асоціації» — там і познайомився на той час із керівником «Кварталу 95» Зеленським. Останній, як і багато інших знаменитостей, приїжджав підтримувати підопічних асоціації.

«Протягом 6—7 років ми [в «Міжнародній антинаркотичній асоціації»] намагалися привернути до проблеми наркозлочинності [увагу] відомих і популярних людей. Він [Зеленський] був одним із тих, кого я просив брати участь у наших заходах, мотивувати хлопців, які проходили реабілітацію, на одужання. Так ми познайомилися. Коли [після перемоги Зеленського на виборах] виникло питання про наркозлочинність, вибір припав на мене», — розповів Гогілашвілі.

За його словами, спочатку він відмовився від пропозиції через велику відповідальність. «Потім я радився з друзями, людьми з різних правоохоронних органів. Одна з моїх мотивацій — мінімізувати наркотики в цій країні і прибрати їх із вулиць настільки, наскільки можливо», — підкреслює він.

До призначення, додає Гогілашвілі, протягом трьох років він надавав МВС інформацію про наркозлочинців і лабораторії, де виготовляють наркотики, але в роботу її «не брали».

В інтервʼю Гогілашвілі заперечив, що його призначили у МВС для контролю за діяльністю Авакова. «У мене взагалі немає можливості контролювати Арсена Борисовича. Коли люди озвучують якісь речі, їм варто пояснити, «смотрящий» за чим, «смотрящий» як... […] Я не можу відповідати за Арсена Борисовича, за його роботу, виконання функціональних обовʼязків. Я профільний заступник міністра. У мою відповідальність входить виключно боротьба з наркозлочинністю, і все. Тим більше, Володимир Олександрович завжди вимагає доказів того, що озвучують інші люди», — наголосив Гогілашвілі.

Разом з тим, він зазначає, що із Зеленським спілкується не так часто, як би хотів. Але раз у три місяці відправляє йому у месенджер результати своєї роботи. Востаннє зустрічався із президентом 25 січня — на його день народження.

«Це було в будівлі Офісу президента, там було людей 50, і ми з ним навіть не спілкувалися. Я розумію, що людина ішачить 24 години на добу, не піднімаючи голови. Що я йому скажу? Результати він бачить, я їх кожні три місяці пересилаю йому в месенджер», — зазначив Гогілашвілі.